Ponnymätning

Nu har jag varit på Solvalla och mätt tre ponnyer. De behöver ha mätintyg för att de ska få tävla på lokal nivå och uppåt. Ponnyerna delas in i fyra olika kategorier (storlekar) A, B, C och D-ponnyer och de slutmäts när de fyllt åtta år.
Denna gång var det  Bella och Lady Moys tur och sedan kom Chanell dit också, henne sålde vi till en jättetrevlig familj i höstas.
Bella blev 129 cm hög dvs en stor B-ponny. Lady Moy blev 136 cm hög, en mellanstor C-ponny och Chanell 140cm, en maxad C- ponny.
De första två gick lätt att mäta eftersom ingen av dem låg på gränsen i sin kategori, men inte Chanell, hon hade tydligen fått för sig att hon ville vara en D-ponny istället för en C-ponny!

Och inte blev det bättre av att hon fick syn på ett SOLVALLASPÖÖÖKE på vägen in till mätningen!!
Alla som har haft att göra med en liten ponny vet ju att de är väldigt vidskepliga av sig! Det finns brevlådespöken, plastpåsespöken, klippmaskinspöken och alla möjliga andra sorts spöken som ponnyer som Chanell är mera van vid, men SOLVALLASPÖKEN de hade hon aldrig sett förut! Alltså blåste hon upp sig så mycket hon kunde, från lagom stor C-ponny som hon varit hemma i stallet till maxad D-ponny och så snarkade hon som en drake och dansade runt på stallplanen med sin ägare tappert hängande i longerlinan brevid! Mitt framför fönstret till kliniken och just när veterinären och mättanterna tittade ut ställde hon sig dessutom på bakbenen och viftade med framhovarna för att riktigt poängtera hur stor hon kan bli så att inget spöke skulle komma på iden att försöka äta upp henne så när mätstickan lades på var hon först 144 cm! Som tur var lugnade hon ner sig efter en stund och slutade som maxad C-ponny på 140,0cm . Puh!


Upp