Espri flyttar hemifrån

I måndags åkte Espri iväg till sitt nya hem i Dalarna!
Det tog lite tid att sälja henne för vi råkade av misstag få in henne på hästnet under rubriken "varmblod" , så många trodde nog att hon var en travare och jag upptäckte inte misstaget fören efter flera veckor, klantigt!
När hon väl kom in under rubriken C-ponny så gick det bara några dagar innan den första spekulanten stod på stallplan för provridning och de bestämde sig genast för att de ville köpa henne!   Och det trots att deras lilla flicka som var 11 år och bara vägde lite mer än en mygga ramlade av direkt vid första hindret som de skulle hoppa!  Det hjälpte inte att jag hade sänkt hindret till 40 cm, Espri tog ett vigt språng och hoppade större än vad myggviktaren var van vid från ridskolan så hon flög i en vid båge och landade med ett mycket litet myggbrak brevid Espri som stannade snällt och såg förvånad ut.  Nu skulle man kunna tro att detta var "end of story" , det hade det säkert varit för flera 11- åriga spekulanter, man väntar sig ju inte att man ska ramla av det första man gör när man provrider drömhästen som man gått och längtat efter hela livet... Men den här lilla tjejen var jättetuff och direkt när hon hade landat i spånet så hon " Det gick bra" och hoppade upp igen, jag hann inte ens fram! Så även om hennes farmor och resten av hennes familj var jättetrevliga och säkert hade tagit omhand Espri på bästa sätt så kände jag att den här lilla piloten var lite för liten för att rida Espri som ju är en maxad C-ponny åtminstone innan hon lagt på sig några kilo ( inte Espri alltså utan piloten ).
Spekulant nummer två var en jätterar kvinna från Dalarna och hennes vuxna dotter.  Hon hade redan en äldre häst som tyvärr fått fång och inte längre gick att rida och hennes dotter har också en häst på deras gård.
De har även getter, grisar , höns och en massa andra djur på gården så Espri kommer alltid att ha roliga fyrbenta kompisar att titta på.
Mamman och dottern ville kunna rida ut tillsammans och ha en fin kompis till dotterns häst. Det lät ju perfekt, både Lisa och Ingrid som ridit och skött Espri här blev jätteglada och vi hoppas att Espri kommer att få stanna hos sin nya familj livet ut. Det är ju annars så för de flesta ponnyer att de får flytta runt en hel del eftersom barnen växer ur dem eller får andra intressen. Så även om man hittar ett bra hem till sin ponny så har man ju inga möjligheter att styra över var den hamnar nästa gång den säljs tyvärr. 
Upp