Draken har landat!
Som ni säkert vet så gillar jag drakar väldigt mycket och har alltid gått och tänkt att det borde bo en drake på Karlshem bakom någon sten, men jag har liksom inte hittat den...
Fast idag kom den!
När jag kom hem från jobbet i morse så kom Sara och sa att hon hade sett ett skadat djur krypa över vägen och ville att vi skulle försöka hitta det så vi tog våra mobiltelefoner och gick upp i skogen och lyste med ficklamporna i mörkret. Jag frågade om Sara visste vad det var för djur hon hon svarade ganska svävande (och lite korkat) att hon inte visste var det var bara att det var större än en hare och större än en räv och större än en grävling och så plötsligt sa hon; Där är det!
Och i mörkret lyste två ögon bakom en gran! Vi går runt det sa jag för jag tänkte att vi skulle försöka omringa det ( omringa och omringa..två personer, också korkat ok) och sen såg jag en lååååång taggig svans!! Hjälp! En varanödla! Akta dig sa jag till Sara (så den inte äter upp dig tänkte jag men det sa jag inte)(( så korkad är jag inte ))(((för OM den hade tänkt äta upp någon så  jag tänkte att det var bättre att den åt upp Sara än mig )))(((((fast jsg är nog godare för jag är tjockare)))) Men sen förstog jag att det var en blå drake som Sara hade gjort till mig - världens finaste present!! (ingen får någonsin äta upp Sara efter det) !! Hon hade tom gjort ögonen själv, de är självlysande och ser precis ut som de ska och den har jättestora drakfötter och små vingar och ser så där lagom tjurskallig ut som en äkta drake ska göra!
Nu förstår jag varför Sara inte har kunnat bo i sitt hus på ett par dagar, huset har varit helt inpyrt av draklukt som det blir när man målar drakar och Sara har tom behövt gasmask för att kunna vara inomhus! Bästa presenten ever!! Inte gasmaskar utan drakar alltså. Gasmasker heter det visst, gasmaskar är något annat typ maskar som har pruttmage...
Fast fegis ponnyerna tyckte inte att det var bästa presenten ever, de var jättemesiga och vägrade gå ut ur stallet bara för att det stog en liten drake under äppelträden, speciellt Dannie fick spunk och sprang iväg vilt snarkande och sedan stog han i hagens bortersta hörn med uppspärrade ögon och beklagade sig. Det var bara Marilyn, vårt 25 åriga russ, som tog det hela med ro. Hon gjorde en halvhalt när hon fick syn på draken och konstaterade sedan att den inte skulle få störa hennes frukost och så knallade hon ner till äppelträden och skyndade sig att äta upp allt gräs som var i närheten.
Nu återstår bara att hitta på ett bra namn till draken, har ni några tips?


#1 - - Emma:

Haha!
Låter som att allt är precis som det ska vara där ute på Karlshem! Hade gärna varit med på drakjakt! Men det enda jag fått jaga hos dig är getingbon (men vi gjorde det med stil) och knubbiga små ponnies.

Oändligt många kramar till dig och Sara!
Emma Nikkanen

Upp