Ponnymätning

Nu har jag varit på Solvalla och mätt tre ponnyer. De behöver ha mätintyg för att de ska få tävla på lokal nivå och uppåt. Ponnyerna delas in i fyra olika kategorier (storlekar) A, B, C och D-ponnyer och de slutmäts när de fyllt åtta år.
Denna gång var det  Bella och Lady Moys tur och sedan kom Chanell dit också, henne sålde vi till en jättetrevlig familj i höstas.
Bella blev 129 cm hög dvs en stor B-ponny. Lady Moy blev 136 cm hög, en mellanstor C-ponny och Chanell 140cm, en maxad C- ponny.
De första två gick lätt att mäta eftersom ingen av dem låg på gränsen i sin kategori, men inte Chanell, hon hade tydligen fått för sig att hon ville vara en D-ponny istället för en C-ponny!

Och inte blev det bättre av att hon fick syn på ett SOLVALLASPÖÖÖKE på vägen in till mätningen!!
Alla som har haft att göra med en liten ponny vet ju att de är väldigt vidskepliga av sig! Det finns brevlådespöken, plastpåsespöken, klippmaskinspöken och alla möjliga andra sorts spöken som ponnyer som Chanell är mera van vid, men SOLVALLASPÖKEN de hade hon aldrig sett förut! Alltså blåste hon upp sig så mycket hon kunde, från lagom stor C-ponny som hon varit hemma i stallet till maxad D-ponny och så snarkade hon som en drake och dansade runt på stallplanen med sin ägare tappert hängande i longerlinan brevid! Mitt framför fönstret till kliniken och just när veterinären och mättanterna tittade ut ställde hon sig dessutom på bakbenen och viftade med framhovarna för att riktigt poängtera hur stor hon kan bli så att inget spöke skulle komma på iden att försöka äta upp henne så när mätstickan lades på var hon först 144 cm! Som tur var lugnade hon ner sig efter en stund och slutade som maxad C-ponny på 140,0cm . Puh!


Oscarskyrkan

Idag begravdes KG Svensson i Oscarskyrkan i Stockholm.
KG var en av Sveriges duktigaste hästkännare och tränare, han har tränat körning, dressyr, hoppning och fälttävlansekipage på elitnivå och visste det mesta om hur man får hästar och ryttare att utvecklas och komma till sin rätt. När jag växte upp tillbringade jag all min lediga tid och en hel del skoltid också för den delen)  på Djursholms ridskola som KG drev tillsammans med sin dåvarande fru, Gittan och när jag flyttade till Ekerö och köpte Karlshem så hade jag stor nytta av de kunskaper jag lärt mig av KG. Därför ville jag gäna göra något fint för honom och hans familj idag så jag lastade in min frieser, Nero, i trailern och körde in till stan. Vi stog utanför ingången till kyrkan när gästerna kom och även om Nero var lite väl sprallig till en början och inte ville stå riktigt still så skärpte han till sig mot slutet och skötte sig riktigt bra (Isabella, som inte heller alltid ägnar all sin skoltid åt att vara i skolan, mötte oss utanför kyrkan och satte igång att klia honom på halsen och i öronen vilket han älskar- det hjälpte!).
En rolig sak hände också på vägen dit, jag som inte hittar särskilt bra i stan ( och ingen annan stans heller för den delen) råkade hamna lite fel och sedan lite mera fel och till sist hamnade jag i bussfilen på enkelriktat där bara bussar och taxi får köra och med min vanliga tur så förföljdes jag av en polisbil som genast stoppade mig! Polisen såg lite skeptisk ut när jag så att jag var på väg till Oscarskyrkan med en häst som skulle på begravning, hmm... Han tittade på sin kompis som satt bredvid och ruskade på huvudet precis som om han inte tyckte att det lät särskilt troligt men de lät mig åka vidare i alla fall...

Upp