Espri flyttar hemifrån

I måndags åkte Espri iväg till sitt nya hem i Dalarna!
Det tog lite tid att sälja henne för vi råkade av misstag få in henne på hästnet under rubriken "varmblod" , så många trodde nog att hon var en travare och jag upptäckte inte misstaget fören efter flera veckor, klantigt!
När hon väl kom in under rubriken C-ponny så gick det bara några dagar innan den första spekulanten stod på stallplan för provridning och de bestämde sig genast för att de ville köpa henne!   Och det trots att deras lilla flicka som var 11 år och bara vägde lite mer än en mygga ramlade av direkt vid första hindret som de skulle hoppa!  Det hjälpte inte att jag hade sänkt hindret till 40 cm, Espri tog ett vigt språng och hoppade större än vad myggviktaren var van vid från ridskolan så hon flög i en vid båge och landade med ett mycket litet myggbrak brevid Espri som stannade snällt och såg förvånad ut.  Nu skulle man kunna tro att detta var "end of story" , det hade det säkert varit för flera 11- åriga spekulanter, man väntar sig ju inte att man ska ramla av det första man gör när man provrider drömhästen som man gått och längtat efter hela livet... Men den här lilla tjejen var jättetuff och direkt när hon hade landat i spånet så hon " Det gick bra" och hoppade upp igen, jag hann inte ens fram! Så även om hennes farmor och resten av hennes familj var jättetrevliga och säkert hade tagit omhand Espri på bästa sätt så kände jag att den här lilla piloten var lite för liten för att rida Espri som ju är en maxad C-ponny åtminstone innan hon lagt på sig några kilo ( inte Espri alltså utan piloten ).
Spekulant nummer två var en jätterar kvinna från Dalarna och hennes vuxna dotter.  Hon hade redan en äldre häst som tyvärr fått fång och inte längre gick att rida och hennes dotter har också en häst på deras gård.
De har även getter, grisar , höns och en massa andra djur på gården så Espri kommer alltid att ha roliga fyrbenta kompisar att titta på.
Mamman och dottern ville kunna rida ut tillsammans och ha en fin kompis till dotterns häst. Det lät ju perfekt, både Lisa och Ingrid som ridit och skött Espri här blev jätteglada och vi hoppas att Espri kommer att få stanna hos sin nya familj livet ut. Det är ju annars så för de flesta ponnyer att de får flytta runt en hel del eftersom barnen växer ur dem eller får andra intressen. Så även om man hittar ett bra hem till sin ponny så har man ju inga möjligheter att styra över var den hamnar nästa gång den säljs tyvärr. 

Amandorna

Häromdagen var Amanda och hennes kompis här och hälsade på. Det händer ganska ofta att "gamla karlshemmare " tar sig en tur hit även om de flesta i motsatts till Amanda inte brukar komma när det är 10 minusgrader. För er som inte vet vem Amanda är, eller undrar vilken Amanda jag menar så har vi,  "lilla Amanda" som köpte Virvel och sålde Dannie till Amanda Karlsson, numera alias "AmandaDannie",  mellanstora Amanda" som är den som hälsade på och syns på bilden härovanför med Bronco, "stora Amanda" som vid det här laget blivit så stor och gammal att det bara är vi jättejättegamla karlshemmare som kommer ihåg henne och så har vi Amanda Persson som är ridlärare och har jobbat här på somrarna hur länge som helst och sedan finns det förstås en hel massa "ridlägerbarnAmandor" som varit här på läger också. Man skulle ju kunna tro att det vimlar av Amandor på Karlshem men som tur är brukar inte alla  vara här samtidigt.
Fast  förresten... det vore egentligen ganska praktiskt för mig om alla barn hette Amanda åtminstonde så länge de är mellan nio och sexton år och är här på läger för då skulle jag slippa lära mig trettio nya namn varje vecka!  Och jag har jättesvårt för att lära mig namn om det inte är hästnamn! Jag är människonamnordblind ( egen diagnos).  Allra bäst vore det om de hette Amanda och så sin häst, typ PrickenAmanda, SmokeyAmanda, AladinAmanda osv.
Och sen, när de bli sexton kan de få välja ett namn själva som de gillar för då är de ändå för gamla för att gå på läger och man kanske inte vill heta PrickenAmanda hela livet även om det är ganska gulligt! Tänk er en stadsminister som heter PrickenAmanda, då kan det väl knappast bli några krig i världen!
Vilken bra ide' !!  (är inte jag ett geni!...)
Upp